Ulkoilureitit Pirkkalassa

Tässä näet koottuna ulkoilureittejä Pirkkalassa. Lue lisää kohteista ja katso kartasta tarkempi sijainti. Pirkkalan Parhaat ei vastaa tietojen ajantasaisuudesta.

Saukonvuoren-Taaporinvuoren kuntorata

Pirkkalan Pirunkivi

”Pirunkiveksi nimetty järkäle on jääkauden aikana syntynyt poikkeuksellisen kookas siirtolohkare, joka kohoaa noin 10 metrin korkeuteen. Geologisen monimuotoisuutensa vuoksi kivellä on myös tieteellistä arvoa.”

Teksti: Pirkkalan kunta, Kuva: Retkipaikka.fi

Iso-Naistenjärven laavu

Lähellä Taaporinvuorea sijaitsee Iso-Naistenjärvi ja sen laavu. Avaa alta kuva, jossa on saapumismahdollisuuksia alueella.

Virkaniemi

Virkaniemi on kaksihaarainen niemi, josta voi ihastella Pyhäjärven maisemia. Syyskuuhun asti saatat myös bongata siellä Sankilan kartanon lampaita!

Vähäjärven ympäri -kävelyreitti

Kurikanmäen kuntoportaat

Kuntoportaat on rakennettu Pirkkalan Kurikanmäkeen vuonna 2019. Mäki on valaistu. Autolle lähimmät pysäköintipaikat löytyvät Sienimetsäntien päästä tai Kurikantien varrella olevalta yleiseltä pysäköintialueelta. Lue lisää kunnan sivuilta.

Pirkkala DiscGolfPark -frisbeegolf-rata

Ilmainen. Kurikassa sijaitseva rata on 18-väyläinen ja suunniteltu koko perheen pelipaikaksi. Rata kiertää metsäisessä maastossa ja tarjoaa monenlaisia haasteita uusille harrastajille.

Kurikkakallio

Lue alta linkistä ohjeet Kurikkakalliolle suunnistamiseen.

Pereensaaren kävely- ja pyöräilyreitti

Pereensaarelta ja Pereeltä näet luonnon keskeltä järveä pitkin niin Viikinsaareen, Pyynikille kuin Tampereen Kansiareenallekin. Reitit erikseen kävelijöille sekä pyöräilijöille, opasteet Pereensaarentien varrella.

HUOM. Pereensaaressa tehdään maanmuokkaus- ja rakennustöitä vuonna 2022. Joitain reittejä voi olla suljettu, mutta jalankulku pysynee avoinna. Lähde: Pirkkalan kunta 

Pyhäjärven maisemareitti

Pirkkalassa Pyhäjärven maisemareitti kiertää Pereen, Loukonlahden, Haikan, Rantaniityn, Naistenmatkan ja Kyöstin kautta. Katso tarkempi reitti kartasta.

PS. Muun muassa Loukonlahdessa sekä Turrissa löydät lyhyemmän kävely- ja pyöräilyreitin.

Lastenojan kuntorata

Sikojoen vesistö ja lintutorni

Sikojoen monimuotoinen kosteikkoalue on ollut kunnostuksen kohteena vuosina 2020 ja 2021. Pro Sikojoki ry rakensi Sikojoelle lintutornin Kirkonnniitynlahden rantaan vuonna 2017. Katso lisää Sikojoesta kunnan sivuilta!

Pappilan laavu

Reipin alue

Reipin alueelta löydät paljon tekemistä, mm. Reipin tilan, museon sekä uimarannan (talvella avannon) ja saunan. 

Uimarannat

Pirkkalan kunnan ylläpitämiä uimarantoja on viisi kappaletta. Katso niiden sijainnit ja tarkemmat varustelut kunnan sivuilta.

Katso Pirkkalan kunnan sivuilta ajantasainen tilanne

Pirkkalan Parhaat ei vastaa tietojen ajantasaisuudesta, vaan kokoaa ainoastaan paikat kuntalaisten vinkkien mukaan. Katso viralliset, kunnan ylläpitämät ulkoilureitit sekä ulkoliikuntapaikat alta painikkeesta.