Miksi saatavia kannattaa periä perintätoimiston avulla? Pirkan Perintä kertoo

Monilla yrityksillä roikkuu saatavia myyntisaatavat-tilillä ja yritykseltä jää saamatta tavaroiden tai palvelujen myynnistä ansaitsemansa tulot.

Hyvin toimivalla yrityksellä pitäisi olla sellainen luottopolitiikka, että kun saatava on laskutettu, siitä lähtenyt huomautus ja saatava on myöhässä X päivää, saatava siirretään perintään. Näin perintätoimet voidaan aloittaa mahdollisimman pian.

Miten perintäprosessi etenee?

Perintätoimisto lähettää velalliselle maksuvaatimuksen ja tilittää velkojalle suorituksen, kun velallinen on saatavan maksanut.

Jos maksua ei saada, perintätoimisto tarkistaa velallisen luottotiedot ja sopii aina tapauskohtaisesti toimeksiantajan kanssa haetaanko saatavalle ulosottokelpoinen tuomio käräjäoikeudesta. Tuomio lähetetään sitten ulosottoon täytäntöönpantavaksi ja sitä peritään ulosoton kautta tulevina vuosina (15-20 vuoden ajan).

Onko perintä kallista toimeksiantajalle?

Perintätoimisto laskuttaa toimeksiantajalta pienen kirjaamismaksun ja perii perintäkulut velalliselta. Perintälaissa on säädelty kuluttajavelallisten perintäkulut (perintälaki 2013) ja vireillä (2021) on perintälain muutos jossa yritysvelallisten kulut on säännelty.

Ovatko kaikki perintätoimistojen perintäsopimukset samanlaisia?

Perintäsopimuksessa voi olla toimeksiantokohtainen kirjaamismaksu, joka sopii yritykselle jolla muutamia toimeksiantoja vuodessa. Perintäsopimuksessa voi olla vuosimaksu + toimeksiantokohtainen maksu, jolla saa perintätoimiston palvelut käyttöönsä, tämä sopii yrityksille joilla on paljon saatavia.

Perintäsopimuksesta on hyvä tarkastaa mitä saatavasta tilitetään toimeksiantajalle.

Jotkut perintätoimistot tarjoavat ilmaista perintäpalvelua. Näissä on syytä olla tarkkana, koska tällaista palvelua tarjoava voi ottaa tietyn prosentin perimistään varoista. Ilmainen perintä voi olla myös sitä, että perintätoimisto lähettää yhden maksuvaatimuksen mutta ei tee mitään perintätoimenpiteistä sen jälkeen. Tämä on varmasti halpaa mutta tehotonta perintää toimeksiantajalle. Ilmaiseksi ei saa hyvää työtä millään alalla.

Pirkan Perintä Oy:n tarjoamat palvelut

Pirkan Perintä Oy on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva perintätoimisto. Meillä on yli 35 vuoden kokemus perintäalalta ja käytössämme on itse suunnittelemamme perintäohjelma sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Meillä toimeksiantajaa palvelee ihminen kaikissa perintää koskevissa asioissa.

Perintähinnastomme on pyritty tekemään sellaiseksi, että toimeksiantaja saa selvän kuvan perintätoimenpiteiden hinnoista ts. piileviä kuluja ei tule toimeksiantajalle.

Velallisen suorituksista tilitämme toimeksiantajalle pääoman ja viivästyskorkoa.

Tarjoamme kokonaisvaltaiset perintäpalvelut ja ehdotamme aina toimeksiantajalle mielestämme parasta perintävaihtoehtoa saatavan perimiseksi.

Vapaaehtoisessa perinnässä lähetämme maksuvaatimuksen, teemme puhelinperintää ja voimme tehdä maksusopimuksen.

Oikeudellisessa perinnässä haemme haastehakemuksen ulosottokelpoisen tuomion saamiseksi.

Ulosottoperinnässä lähetämme tuomion ulosottoon täytäntöönpantavaksi ja huolehdimme, että saatava ei pääse vanhenemaan.

Hoidamme velkojan puolesta konkurssi-, yksityishenkilön velkajärjestely- ja yrityssaneerausasiat. Meillä on pitkä kokemus myös taloudelliseen rikollisuuteen liittyvien asioiden hoitamisesta.

Pirkan Perintä Oy 

puh. 050 336 2206

toimisto@pirkanperinta.com

www.pirkanperinta.com

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös Pirkkalan Parhaisiin yrityksiin

Nekapaino

Nekapaino Oy

Nekapainon monipuolisiin painopalveluihin kuuluvat kaikki painotuotteet mitä viestintään tarvitaan, messuosastoista käyntikortteihin. Kaikki nämä onnistuvat Nekapainon kautta aina suunnittelusta alkaen.

Lilja Tilit Oy

Lilja Tilit Oy tarjoaa yrityksille tilitoimiston palvelut, kuten kirjanpidon, veroneuvontaa sekä palkanlaskennan Pirkkalassa.

Autotalo Sun Kaara

Autotalo Sun Kaara huoltaa kaikenmerkkiset autot, myös hybridit ja sähköautot ammattitaidolla Vaittintiellä Pirkkalassa. Saman katon alta löydät myös autopesulan ja automyynnin.

Ravintola Mylly Pirkkala

Wigren Catering Ravintola Mylly

Ravintola Mylly tarjoaa 100-paikkaisen maittavan lounasruokailun lisäksi kokous- ja juhlapalveluja ja toimivat tilat Pirkkalan Myllyhaantiellä.