Miksi kotisivujen pitäisi toimia kaikilla laitteilla? Medianyrkki kertoo!

Mobiilikäyttö lisääntyy entisestään. Tässä artikkelissa tutustutaan siihen, kuinka paljon ihmiset nykyään käyttävät eri laitteita, ja miksi mobiiliresponsiivisuuteen on syytä panostaa.

Mitä sinä teet, kun haet tietoa?

Mietitään: kaivatko sinäkin älypuhelimesi esiin, ja avaat Googlen? Niin suurin osa meistä tekee: DNA:n Digitutkimuksen mukaan 96 %:lla 16–74 -vuotiaista on älypuhelin. Vaikka sivusi löytyisikin hakutuloksista, jos se ei toimi asiakkaan laitteella, mahdollisuudet konversioihin  (kauppaan johtavaan yhteydenottoon tai tilaukseen) on melko pienet.

Itse ”googlaan” aina melkeinpä ensin puhelimella, tarkastan yrityksen sivut puhelimella, mutta käyn myöhemmin tarkemmin tutustumassa läppärillä sivuihin. Jos sivut eivät toimi puhelimellani, tuskin tutustun niihin tietokoneellakaan. Sivujen täytyy olla responsiiviset. Alla hieman statistiikkaa tukemaan väitettä.

Älypuhelinten osuus internetin käytöstä on noin 50 %. (2020)

Tietokoneiden osuus internetin käytöstä on noin 47 %. (2020)

Tablettien osuus internetin käytöstä on noin 3 %. (2020)

Lähde: HighSpeedInternet.net

Responsiivisuus – mitä se on?

Suomentaisin responsiivisuuden näin: toimivuus ja skaalautuvuus kaikille eri laitetyypeille. Eri laitetyyppejä ovat tyypillisimmin desktop (pöytätietokone tai kannettava), tabletti ja älypuhelin. Näillä kaikilla on eri kuvasuhde sekä resoluutio. Medianyrkin tekemillä kotisivuilla on myös kolme eri skaalautuvaa versiota: desktop, tablet ja älypuhelin, jotka kaikki pitää tehdä erikseen, jotta ne toimivat oikein.

Miksi sivut pitää tehdä erikseen eri laitteille?

Eri laitteilla sivusi näyttävät tietysti erilaisilta. Sivujen teko kaikille eri laitteille on onneksi verrattain helppoa. Sivustonrakentaja skaalaa sivun eri kuvasuhteisiin simuloiden desktop-, tablet- ja puhelinresoluutioita. Yleensä on kuitenkin tarpeen muuttaa esimerkiksi tekstin kokoa ja asettelua, jotta asiakkaan ei tarvitse lähentää tai loitontaa tekstiä.

Kaikki kuvat eivät näytä yhtä hyvältä mobiililaitteilla sekä tietokoneella. Sivuston pystyy onneksi rakentamaan niin, että tietyt elementit ovat näkyvissä vain tietyillä laitteilla. Esimerkiksi tietokoneella voi olla kehotus ”klikkaa laatikoita alta”, kun taas puhelimella ”kosketa laatikoista” olisi ehkä parempi.  

Medianyrkki tekee sivuistasi kaikilla laitteilla toimivat

Medianyrkki tarjoaa uusien kotisivujen tekemistä tai olemassa olevien sivujen kustannustehokasta uudistamista. Työssämme otamme muun muassa huomioon responsiivisuuden – eli siis sen, että sivut toimivat varmasti kaikilla laitteilla.

Varmistamme myös, että tekemämme sivut:

  • ovat nopeat ladata
  • löytyvät hakukoneesta relevantilla hakusanalla
  • ovat oman brändisi mukaiset visuaalisuudeltaan
Tämän artikkelin on kirjoittanut digitaalisen markkinoinnin palveluja tarjoava Medianyrkki. Medianyrkki on Toolx Oy:n aputoiminimi ja toimii Toolxin tiloissa Pirkkalan Haikanvuoressa.

Lue muita Medianyrkin artikkeleita & ota yhteyttä

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

One Response

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös Pirkkalan Parhaisiin yrityksiin

Monitoimex Kaihdinpalvelu

Monitoimex on Pirkkalassa sijaitseva kaihdinalan tuotteisiin erikoistunut yritys, joka palvelee niin kotitalouksia kuin yrityksiä auringonsuojaukseen liittyvissä asioissa. Meiltä saat muun muassa kaihtimet, rullaverhot ja markiisit.

Kauneushoitola Pirkkalan Beauty

Kauneushoitola Pirkkalan Beauty

Kauneushoitola Pirkkalan Beauty tarjoaa yksilölliset ja hellivät kauneudenhoitopalvelut ammattitaidolla juuri sinulle, joka haluat rentouttavan hemmotteluhetken.

Pirkkalan Jalkahoitopalvelu

Pirkkalan Jalkahoitopalvelu

Pirkkalan Jalkahoitopalvelu (Tmi Hanne Pesonen) tarjoaa terveydenhoidollista jalkahoitoa. Hoidoissa käytetään Footlogix-tuotteita, jotka imeytyvät ihon syvimpiin kerroksiin asti.

Latinkiin.fi

Latinkiin.fi

Latinkiin.fi on sähköajoneuvojen lataamiseen erikoistunut verkkokauppa. Haluamme edistää ympäristöystävällistä liikennettä tarjoamalla tehokkaita, turvallisia ja kohtuuhintaisia lataustarvikkeita.