Miksi kotisivujen pitäisi toimia kaikilla laitteilla? Medianyrkki kertoo!

Mobiilikäyttö lisääntyy entisestään. Tässä artikkelissa tutustutaan siihen, kuinka paljon ihmiset nykyään käyttävät eri laitteita, ja miksi mobiiliresponsiivisuuteen on syytä panostaa.

Mitä sinä teet, kun haet tietoa?

Mietitään: kaivatko sinäkin älypuhelimesi esiin, ja avaat Googlen? Niin suurin osa meistä tekee: DNA:n Digitutkimuksen mukaan 96 %:lla 16–74 -vuotiaista on älypuhelin. Vaikka sivusi löytyisikin hakutuloksista, jos se ei toimi asiakkaan laitteella, mahdollisuudet konversioihin  (kauppaan johtavaan yhteydenottoon tai tilaukseen) on melko pienet.

Itse ”googlaan” aina melkeinpä ensin puhelimella, tarkastan yrityksen sivut puhelimella, mutta käyn myöhemmin tarkemmin tutustumassa läppärillä sivuihin. Jos sivut eivät toimi puhelimellani, tuskin tutustun niihin tietokoneellakaan. Sivujen täytyy olla responsiiviset. Alla hieman statistiikkaa tukemaan väitettä.

Älypuhelinten osuus internetin käytöstä on noin 50 %. (2020)

Tietokoneiden osuus internetin käytöstä on noin 47 %. (2020)

Tablettien osuus internetin käytöstä on noin 3 %. (2020)

Lähde: HighSpeedInternet.net

Responsiivisuus – mitä se on?

Suomentaisin responsiivisuuden näin: toimivuus ja skaalautuvuus kaikille eri laitetyypeille. Eri laitetyyppejä ovat tyypillisimmin desktop (pöytätietokone tai kannettava), tabletti ja älypuhelin. Näillä kaikilla on eri kuvasuhde sekä resoluutio. Medianyrkin tekemillä kotisivuilla on myös kolme eri skaalautuvaa versiota: desktop, tablet ja älypuhelin, jotka kaikki pitää tehdä erikseen, jotta ne toimivat oikein.

Miksi sivut pitää tehdä erikseen eri laitteille?

Eri laitteilla sivusi näyttävät tietysti erilaisilta. Sivujen teko kaikille eri laitteille on onneksi verrattain helppoa. Sivustonrakentaja skaalaa sivun eri kuvasuhteisiin simuloiden desktop-, tablet- ja puhelinresoluutioita. Yleensä on kuitenkin tarpeen muuttaa esimerkiksi tekstin kokoa ja asettelua, jotta asiakkaan ei tarvitse lähentää tai loitontaa tekstiä.

Kaikki kuvat eivät näytä yhtä hyvältä mobiililaitteilla sekä tietokoneella. Sivuston pystyy onneksi rakentamaan niin, että tietyt elementit ovat näkyvissä vain tietyillä laitteilla. Esimerkiksi tietokoneella voi olla kehotus ”klikkaa laatikoita alta”, kun taas puhelimella ”kosketa laatikoista” olisi ehkä parempi.  

Medianyrkki tekee sivuistasi kaikilla laitteilla toimivat

Medianyrkki tarjoaa uusien kotisivujen tekemistä tai olemassa olevien sivujen kustannustehokasta uudistamista. Työssämme otamme muun muassa huomioon responsiivisuuden – eli siis sen, että sivut toimivat varmasti kaikilla laitteilla.

Varmistamme myös, että tekemämme sivut:

  • ovat nopeat ladata
  • löytyvät hakukoneesta relevantilla hakusanalla
  • ovat oman brändisi mukaiset visuaalisuudeltaan
Tämän artikkelin on kirjoittanut digitaalisen markkinoinnin palveluja tarjoava Medianyrkki. Medianyrkki on Toolx Oy:n aputoiminimi ja toimii Toolxin tiloissa Pirkkalan Haikanvuoressa.

Lue muita Medianyrkin artikkeleita & ota yhteyttä

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tutustu myös Pirkkalan Parhaisiin yrityksiin

Toolx Oy

Toolx Oy maahantuo ja markkinoi laadukkaita työkaluja ja erikoistyökaluja yrityksille Pirkkalasta. Asiakkaina auto- ja konekorjauksen ammattilaiset sekä teollisuus. Kattavasta verkkokaupasta löydät runsaasti tietoa työkaluista!

k&t prosessipuhdistus

K&T Prosessipuhdistus

Kiinteistöjen & Teollisuuden Prosessipuhdistus palvelee kaikissa kiinteistön viemäri- ja putkisto-ongelmissa Pirkanmaalla nopeasti ammattitaidolla. Teemme laadukkaasti viemärien kuvaukset, kuntotarkastukset ja laaduntarkastukset ammattitaidolla.

Kokkovuoren haulikkoampumakeskus

Kokkovuoren haulikkoampumakeskus & Business Shooting Club

Kokkovuoren haulikkoampumakeskus sijaitsee Tampere-Pirkkalan lentokentän ja Satakunnan lennoston välittömässä läheisyydessä. Se tarjoaa neljä skeet-rataa, jossa harjotella ampumista, sekä Business Shooting Club -toimintaa yritysjäsenille.

Jidoka Technologies Oy

Jidoka Technologies Oy

Jidoka Technologies on digitaalisia näyttöratkaisuja ja ohjelmistokehitystä tarjoava yritys Pirkkalasta. Kauttamme saat tulostaulut, LED-näytöt, videoseinät kuin LED-kärryt yrityksesi sekä urheiluseuran tarpeisiin.